Cavia History Project

Click here for English.

 

Oproep aan alle voormalige en huidige Cavia's!

 

Ter ere van de 40e verjaardag van Filmhuis Cavia onderzoeken we de geschiedenis van het filmhuis en de mensen erachter. Als je tussen 1983 en nu als vrijwilliger bij Cavia werkte – of bij het filmhuis betrokken was voordat het officieel Cavia werd – horen we graag van je!


Wat houdt het project precies in?

We houden interviews met zoveel mogelijk voormalige en huidige Cavia's om een uitgebreide mondelinge en schriftelijke geschiedenis van de cinema van de afgelopen 40 jaar te creëren.

We zijn specifiek op zoek naar historische informatie, verhalen over de oprichting en over het opbouwen van Cavia van de mensen die erbij waren en hielpen het filmhuis te maken tot wat ze nu is. Het maakt niet uit in welk decennium je deel uitmaakte van Cavia of welke functie je bekleedde, we willen je verhalen horen.

We zijn ook geïnteresseerd in de verhalen van mensen die met Cavia hebben samengewerkt, als distributeurs, filmmakers, artiesten, activisten, toeschouwers, feestgangers, enz. We willen naar je verhalen luisteren en zouden het geweldig vinden als je programma's, posters, foto's, video's en meer materialen hebt om te delen, die ons kunnen helpen de geschiedenis van de cinema samen te vatten.

Alle verzamelde informatie zal worden gebruikt om een mondelinge geschiedenis te creëren van Filmhuis Cavia als een zelfgeorganiseerde gemeenschapsruimte. We zullen een boek publiceren over alles wat we hebben bereikt.

Om mee te doen kun je je naam, contactgegevens en het jaar/jaren dat je bij Cavia betrokken was mailen naar: caviahistoryproject@gmail.com

 


posters-.jpg